‘Van fruithofke tot voedselbos’!
Boomgaardenstichting • jan. 17, 2024

Van Fruithofke tot Voedselbos


De win-winsituatie om je eigen tuin, maar ook je omgeving leerzamer, leuker, socialer en smakelijker te maken.
Hoe kunnen we dit realiseren?
Samen met jou als ambassadeur!

Door ambassadeur te worden, engageer je je om buren en mede-tuineigenaars te overtuigen om actie te nemen en samen een ‘fruithofke’ aan te planten. Hierdoor willen we van Vlaanderen een lappendeken van eetbare tuinen maken.

Samen met de Nationale Loterij kunnen we 300 startpakketjes gratis aanbieden aan even zoveel ambassadeurs, om zo de biodiversiteit en bodemkwaliteit van je tuin en liever nog je buurt te verbeteren en jezelf en je buurt te laten genieten van lekkers uit eigen tuin en burentuinen. Je kan hieraan deelnemen van over heel Vlaanderen.

Het pakket bevat 2 fruitbomen en 6 besdragende struiken, samen met een brochure waarin de doelstellingen en de werkwijze worden uitgelegd.

Wat verwachten we van je?
Van zodra je gekozen wordt als ambassadeur, bezorgen wij je een startpakket voor je tuin. Na aanplanting maak je mee de buurt warm voor eigen fruit. Dit kun je bijvoorbeeld doen door bakjes fruit, confituur, fruitgebak, etc. aan je naaste buren te bezorgen, zodat ze de veelzijdigheid van eigen fruit kunnen ontdekken.

Ambassadeur worden?
Neem contact op met
De Boomgaardenstichting via 012 39 11 88 of info@boomgaardenstichting.be


door Peter Metten 11 apr., 2024
Het Festival van Verbinding is een jaarlijks terugkerend event waarbij we zichtbaarheid geven aan warme initiatieven, organisaties, ondernemers en locaties ("partners") die werken vanuit hun hart, gedreven worden door maatschappelijke verantwoordelijkheid en die voor verbinding zorgen met jezelf, met anderen en met de omgeving.
door Amanda Wuyts 04 apr., 2024
Omgeven door weiden met paarden, door hoge bomen en wilde planten, is er ruimte voor mens en natuur. Ruimte om (terug) in verbinding te komen met jezelf, met elkaar, met de natuur.
door Jules Van Camp 04 apr., 2024
Een groene omgeving bepaalt mee de kwaliteit van ons leven. Eco-tuinbeheer Bij eco-tuinbeheer passen we de principes van permacultuur toe. Dit houdt in dat we alle bladeren, snoeisel en ongewenst kruid ter plaatse laten verteren. Zo dekken we de bodem af tegen uitdroging, verrijken we de bodem met humus en komt het bodemleven op gang. Dit zorgt voor een gezonde plantengroei met weinig ziektes. De planten gaan beter kunnen wortelen en de bodem gaat meer vocht kunnen bufferen in de drogere periodes. We hebben graag ook alle borders goed vol. Een kale bodem is een kwetsbare bodem. Op plekken waar ruimte is laten we bepaalde kruiden groeien. Een ongewenst kruid is pas ongewenst al het andere gewenste planten verdringt. Op deze manier trachten we zo goed mogelijk met de natuur mee te werken in plaats van tegen natuur(lijk).
Laat meer artikelen zien
Share by: