Vensterbankvitamientjes
Marie-Anne Godderis • mei 03, 2022

Marie-Anne uit Pulle houdt van duurzame mobiliteit en duurzaam reizen. Sinds de kinderen er zijn, is dit met de (bak)fiets of met hun kano, waarin ze hun gezin van 5, kampeergerief en eten voor meerdere dagen in meenemen.
Niet alleen thuis, maar ook tijdens hun kanotochten en de kampeertochten met hun rode volkswagenbusje, leven ze dicht bij de natuur. Dankzij haar opleiding als
herboriste en wildplukervaring worden de gezinsvakanties met minimale bepakking, een maximale ervaring. 


Voor haar volgende trip volgt ze haar dromen naar de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.
Om met deze trip een duurzame impact te creëren, zamelt ze geld in voor de
kinderen van Ng'aroni Primary School en de lokale gemeenschap op de bergflank. En wil ze ook de kinderen van Heder in Antwerpen, die opnieuw moeten leren stappen, steunen om hun 'hoogste berg' te beklimmen.
Daarom kan je bij haar kraampje bamboe (geen plastic!) tandenborstels kopen om deze
twee goede doelen te steunen. Een duurzaam kadootje voor jezelf, voor de kinderen van beide projecten, en voor onze planeet. 


Tijdens het Duurzaamheidsfestival of het Fietsival wil Marie-Anne jullie inspireren met de Vensterbankvitamientjes.
Ben je op reis of is het winter, en is het niet evident om aan voldoende, verse vitaminen te geraken?
Een ge-upcyclede glazen pot en zaadjes van eetbare planten tover je heel gemakkelijk om tot een bomvolle pot vitamientjes, zomaar, op je vensterbank thuis of achter de voorruit van je busje op vakantie.
Ook wie geen groene vingers heeft, kan vlot en zonder moeite
supergezonde kiemplantjes kweken.
Iedereen kan dit zelf proberen.
Jij dus ook! Kom zeker eens een kijkje nemen bij het rode volkswagenbusje. 

Meer weten?

Marie-Anne Godderis

doorlopend tijdens het festival
aan het rode volkswagenbusje

verkoop bamboe tandenborstels ten voordele van kinderen uit Afrika en Antwerpen
info over vensterbank-vitamientjes


door Peter Metten 11 apr., 2024
Het Festival van Verbinding is een jaarlijks terugkerend event waarbij we zichtbaarheid geven aan warme initiatieven, organisaties, ondernemers en locaties ("partners") die werken vanuit hun hart, gedreven worden door maatschappelijke verantwoordelijkheid en die voor verbinding zorgen met jezelf, met anderen en met de omgeving.
door Amanda Wuyts 04 apr., 2024
Omgeven door weiden met paarden, door hoge bomen en wilde planten, is er ruimte voor mens en natuur. Ruimte om (terug) in verbinding te komen met jezelf, met elkaar, met de natuur.
door Jules Van Camp 04 apr., 2024
Een groene omgeving bepaalt mee de kwaliteit van ons leven. Eco-tuinbeheer Bij eco-tuinbeheer passen we de principes van permacultuur toe. Dit houdt in dat we alle bladeren, snoeisel en ongewenst kruid ter plaatse laten verteren. Zo dekken we de bodem af tegen uitdroging, verrijken we de bodem met humus en komt het bodemleven op gang. Dit zorgt voor een gezonde plantengroei met weinig ziektes. De planten gaan beter kunnen wortelen en de bodem gaat meer vocht kunnen bufferen in de drogere periodes. We hebben graag ook alle borders goed vol. Een kale bodem is een kwetsbare bodem. Op plekken waar ruimte is laten we bepaalde kruiden groeien. Een ongewenst kruid is pas ongewenst al het andere gewenste planten verdringt. Op deze manier trachten we zo goed mogelijk met de natuur mee te werken in plaats van tegen natuur(lijk).
Laat meer artikelen zien
Share by: